Hälsa

Drottningen som brukade cannabis

Mellan åren 1837 – 1901 regerade drottning Victoria över Storbritannien. Hon lär ha varit en butter kvinna som hade svårt för att visa sina nio barn kärlek och som framförallt hanterade sina döttrar med järnhand. Hon kom att gifta sig med sin kusin prins Albert av Sachsen-Coburg-Gotha och när denne avled försjönk den bistra drottningen i en lång tid av sorg. Hennes 63 år långa period på tronen har blivit känd som den viktorianska eran, en era som präglades av framgång såväl industriellt och vetenskapligt som politiskt och militärt.

Droganvändare

Drottning Victoria har blivit ett namn för förespråkare av marijuana då drottningen sägs ha använt cannabis mot sina menstruationssmärtor. Huruvida det var cannabisolja som användes eller om Victoria rökte den medicinala plantan är inte helt klart, men det ska ha varit en man vid namn Sir J. Russel Reynolds som ordinerade drottningen att använda cannabis mot sina smärtor. Under år 1890 skrev Reynolds att när cannabis ges ren och administreras försiktigt är den en av de mest värdefulla mediciner som människan äger.

Dysmenorré

Än idag används cannabisolja och marijuana mot mensvärk även om studier saknas inom området. Det ska dock poängteras att avsaknad av studier inte innebär att cannabisolja och övriga cannabisprodukter skulle vara overksamma.

Problemet är så utbrett att varannan kvinna sägs lida av mensvärk eller dysmenorré, som det kallas med ett medicinskt uttryck. Tillståndet associeras med starka smärtor i bäckenet som sägs påminna om de smärtor som uppkommer i samband med förlossning. Bäckensmärtan kan även stråla ut mot svanken samt ned mot underlivet och benen. Symptomen har sin orsak i att prostaglandiner släpps ut och på så vis orsakar muskelkramper i livmodern.

Laglig medicin mot menssmärtor

I New York förs det diskussioner om huruvida cannabis ska bli en laglig smärtlindring för mensvärk och i en motion står att läsa att medicinsk marijuana kan lindra många av de smärtfulla problem som uppstår på grund av dysmenorré. Vidare försöker man flirta med USA:s industrialism genom att skriva att medicinsk marijuana inte bara kommer att förbättra kvinnornas välmående under menstruationen, utan att det även kommer att förbättra produktionen och försätta staten New York i en konkurrenskraftig tillväxttakt.

Kronisk smärta

Man har sett att cannabisolja och marijuana hjälper mot kroniska smärtor och spasticitet så det är fullt tänkbart att det även hjälper smärtor associerade med menstruationen. Det här innebär att cannabis tycks ha effekt på sjukdomar som multipel skleros och att den kan verka avslappnande på muskler. Det låter positivt då det är precis det som behövs vid menstruationssmärtor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *