Hem

Fördelar med ställbara sängar

Förbättra din nattsömn

Alla har någon gång vaknat med den där känslan som säger att inget sätt man ligger på i sängen känns rätt. Ryggen värker och axlarna dras upp mot öronen och gör ont. Med en vanlig platt säng är det svårt att ändra kroppens läge. Allt man kan göra är att försöka vända på sig och lägga sig så bekvämt som möjligt, något som inte alltid fungerar.

Med en ställbar säng ökar dina möjligheter att sova bekvämt avsevärt. Oftast kan man höja både huvud- och fotändan. När du vaknar med värk i nacken kan det hjälpa att höja sängens huvudända för att avlasta. Detsamma gäller värk i ryggen. Om dina ben känns trötta och svullna går de flesta ställbara sängar att höja i fotändan. Det ger en otroligt skön avlastning. Klicka här for at se det stora utvalet.

Många snygga sängar att välja bland

Tankarna kanske dras till de sängar som finns på sjukhus när man pratar ställbar säng. Många är helt enkelt rädda för att sängen inte ska vara tillräckligt estetiskt tilltalande för att placera i sovrummet. Idag finns dock många snygga ställbara sängar som ser precis som vanliga sängar. Man behöver alltså inte oroa sig för att sängen ska bli en ful inredningsdetalj.

Om du vill piffa upp sängen lite extra så finns många överkast och kuddar som passar att lägga på den. Varför inte välja romantiska kuddar med broderi för att skapa en harmonisk känsla? Här hittar du allt inom broderi.

Mysiga morgonstunder

En ställbar säng är inte bara bra för att avlasta rygg och axlar under nattsömnen. Den är minst lika lyxig att vakna upp i. Gillar du att äta frukost i sängen kan du höja sängens ryggläge tills du sitter riktigt bekvämt. För den som gillar att sitta i sängen och jobba, surfa eller se på TV underlättar också en ställbar säng enormt. Den adderar helt enkelt en härlig känsla av lyx till vardagen.

Välj rätt madrass

Precis som med alla sängar är det viktigt att välja en ställbar säng med rätt mjukhet. Många har missuppfattningen att ju mjukare en säng är, desto bättre och bekvämare är den. Visst kan det kännas mysigt med till en början när man lägger sig i en riktigt mjuk säng, men på sikt kan den faktiskt stjälpa mer än den hjälper eftersom kroppen belastas olika och ryggraden böjs i en onaturlig vinkel.

Vilken madrass man ska välja är dock högs individuellt. Det bästa är att gå till en sängbutik och provligga flera olika sängar för att se vilken som passar den egna kroppen. Det är också smart att fråga om råd hos personalen eftersom de ofta är mycket kunniga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *