Människa · Uncategorized

Raggningsrepliker – funkar de?

För att försöka få uppmärksamhet och fånga intresset från någon kan man ju alltid försöka komma med en raggningsreplik och förhoppningsvis funkar den. Behöver man lite tips finns en uppsjö av raggningsrepliker som man kan hitta på nätet, bland annat på webbsida www.de-roliga-skamt.se/raggningsrepliker/ om man vill köra en humoristisk approach. Det är naturligtvis raggningsrepliker som är mycket bra, men också repliker som inte är så genomtänkta. Sedan är det upp till var och en vilken replik som funkar bäst, förhoppningsvis!

Annars är det vissa saker som man kan tänka på om man vill se till att få igång en dialog och verka seriös och då kan det vara bra att starta konversationen med raggningsrepliker på ett smart sätt.

  • Se till att använda personens namn, om man vet det, då känner sig den personen utvald.
  • Ställ frågan vad som händer eller vad hittar personen på, vilket ger denna en chans att komma med en rolig replik för att ni sedan kan fortsätta konversationen.
  • Ge en seriös komplimang om kläder, leende, ögon med mera. Att bli uppskattad är alltid kul att höra.
  • Visa bilder på din hund eller katt, syskonbarn eller liknande, för att få en inblick i vad personen gillar för något.
  • Var lite filosofisk och ställ en fråga, som till exempel: Vad är det som har betydelse för att en människa är annorlunda? eller, hur hade världen sett ut om det inte fanns några pengar?
    Här kommer några repliker och det kanske kommer funka för dig när det är dags att ragga ute på krogen eller var man nu än befinner sig:

”Vill du gå och prata, eller ska vi fortsätta flirta på avstånd?” kan säkert funka, för den som känner att man klarar av att prata lite mer på tu man hand.

”Vad sa du? Ops… Jag trodde att du pratade med mig.” Är en relativ ofarligt raggningsreplik och anses rätt så oskyldig. Bollen kommer ligga hos motparten om denna vill fortsätta dialogen eller inte.

”Går det bra om jag står här och tittar på dig, istället för från andra sidan av rummet.” En replik som kan uppfattas som stötande, men kan vara värd att testa om man gör det med ett leende.

”Berätta något kul.” Kan vara en replik om man vill ha en lite roligare approach och vara lite avväpnande och bryta isen.

”Får jag låna din telefon? Jag lovade min kompis ringa när jag skulle ringa när jag träffade min drömkvinna/man” är en replik som är romantisk och kan få vem som helst på fall.

Lycka till!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *