företag

Shopping på nätet

Idag är de flesta riktigt vana vid att beställa hem varor via olika nätsiter, antingen istället för att handla i fysiska butiker eller som ett komplement. Bor man långt ifrån butiker är det en mycket bra service att kunna beställa hem varor och få dem levererade av posten.

Det finns dock alltid en osäkerhetsfaktor i att beställa på distans. Om något går fel kan det kännas lite extra krångligt att ta kontakt och försöka få hjälp, jämfört med att bara gå in i en fysisk butik och prata med personalen.

En risk på nätet är att det finns en hel del oseriösa siter som inte drar sig för att lura sina kunder. Ett exempel på det kan vara siter som har fina foton på tex kläder men när man sedan får plaggen hem, kanske efter flera veckors väntan då dessa oftast skickas från tex Asien, är det fel storlek, tyget är av dålig kvalitet eller man får helt enkelt en helt annan vara! Då är det ganska svårt att reklamera och få tillbaka sina pengar.

Det finns till och med exempel på siter som har stulit foton på fina plagg från andra siter, och sedan inte ens ha de här plaggen på riktigt. Kunden gör en förskottsinbetalning och sedan är det nästan omöjligt att få tag i företaget för att få tillbaka pengarna. De räknar troligen med att kunden ska ge upp och inte orka driva frågan.

Därför behöver man hålla huvudet lite kallt när man shoppar online och välja ut siterna efter att man kollat upp dem. Ta reda på var de har sitt säte, om det är enkelt att få tag i någon ansvarig vid problem, om man kan betala via faktura efter att man fått hem varan och läs gärna andra kunders omdömen om företaget. Gör du allt detta kan du få en lyckad upplevelse av att shoppa på nätet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *