Hem

Välja rätt bordslampa

Det finns många olika typer av lampor som man behöver i sitt hem och en typ av dessa är bordslampor. Bordslampor har ofta en lite kortare fot än till exempel golvlampor, detta gör att de passar väldigt bra att placera på ett bord. En bordslampa kan användas dels för att punktbelysa till exempel ett skrivbord där det behövs extra belysning men också för att ljussätta ett rum genom att placeras på ett sidobord. Hitta bordslampor på www.lampemesteren.se/bordslampor/.

Det finns mycket att tänka på när man ska välja rätt bland bordslampor. Utbudet är stort så det gäller att tänka sig för innan man köper lampan så att man får en som precis passar ens behov. Man kanske behöver en lampa till sitt skrivbord som ger ett starkt ljussken så att man lätt kan läsa och upptäcka detaljer i olika dokument. En del håller på med slöjd och handarbete, då är det viktigt att välja en lampa som lyser starkt så att man ser ordentligt. Vissa bordslampor har till och med ett inbyggt förstoringsglas som är mycket bra att ha för den som sysslar med till exempel broderi eller annat precisionsarbete.

Innan du väljer lampa är det viktigt att noga tänka igenom vad lampan ska vara till för. Ska den hjälpa dig med extra ljus vid arbete eller hobby eller ska den bara ge lite mysigt ljussken till rummet. Eftersom det är stor skillnad på en lampa som ger mysigt ljus eller en lampa som kan användas som arbetsbelysning är det viktigt att du har bestämt dig för syftet med att köpa en lampa innan du beger dig till butiken.

En lampa som ska ge ett mysigt sken till rummet kan gärna lysa lite svagare så att man inte blir bländad. Lampan kan då placeras på ett bord i till exempel ett hörn så att den inte stör inredningen så mycket men ändå kastar ett mjukt ljussken över rummet. Lampskärmen på en lampa som ska ge ett mjukt och mysigt sken kan gärna vara i en lite mörkare färg till exempel röd eller brun som ger en varm ton till ljuset.

Ska du istället ha din bordslampa som arbetsbelysning är det viktigt att den skiner med ett starkt vitt sken. På en sån lampa bör det inte heller sitta någon lampskärm som kan skymma ljuset. Det är också bra om arbetslampan sitter monterad på en arm som går att vrida i olika lägen så att du kan ställa in precis vilken vinkel du vill ha på ljuset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *